Vänner..???

18

Hej sitter som vanligt med en kopp kaffe och njuter.

Har under en längre tid funderat på en sak. När jag skilde mig från barnens pappa. Så flytta jag ner till Helsingborg började att plugga, vilket var intressant och roligt. Fick en massa nya vänner och det blev endel festande men jag klara av mina studier med bra betyg.
När jag var klar med studierna tog jag och flyttade till Dalarna/ Borlänge. Jobbat och verkligen kämpat för att få nya vänner. Har inga här i Borlänge förutom mina systrar. Men det verkar så otroligt svårt att få vänner. Kan det bero på mig?? Gör jag någe som är fel?? Är det för sent nu när man passerat 40 att få nya vänner???

Tycker inte om att gå på krogen så nej inte längre, gå ut och äta visst kolla på ett bra band .. Sitta på cafe är mysigt. Men jag försöker och försöker men får inte med mig någon. När man ses på stan eller på affären så säger alla; Men herre gud va det var längesedan vi sågs vi måste höras och ta en kopp kaffe. MEN det händer ju aldrig. Spelar ingen roll om jag hör av mig..

Nu är det inte så att jag sitter här och gråter eller vill att ni skall tycka synd om mig. Det är inte därför jag skriver detta. Jag har bara reflekterat över detta. Tycker det är lite synd. Men det är bara att acceptera att det är så. Undrar dock fortfarande varför det är så… Är det någon annan som har samma problem??? om man nu kan kalla det för problem.. snarare en reflektion.

Är alla så upptagna med sig själva att de inte kan släppa in en ny vänskap??
Vart är samhället på väg???  Många som sitter själva i sina hus och lägenheter utan någon att prata med. Visst det är inte alla dagar jag är villig att umgås med någon. Då jag har en diagnos som gör att det värker i kroppen, ibland tar den över. Men de andra dagarna.. Tänk att ta en kopp kaffe och skratta så man nästan kissar på sig åt saker… Saknar de. Många man mött på är bara nyfikna för att sedan sticka en i ryggen. Så därför väljer man sina vänner med omsorg idag. Man blir ju klokare med åren sägs det. Men detta med att få nya vänner gör mig verkligen inte klok.

Nej inte sitta här och drälla längre skall rensa lingon vi var ut och plockade igår. Sen göra lite plommon saft kanskeman får besök någon dag hahahaha. Tron är det sista som överger mig.

Ser fram emot när man träffar de vänner man haft i några år dock bor de inte i Dalarna. Men ett telefon samtal är mycket bättre än inget. Är det bara jag som reflekterat över detta???

Stor kram denna fredag <3 Ljus och kärlek

 

2014-03-07-18-32-28

 

 

 

Dela.

Om skribenten

Jag är en glad tjej på 42 år med fem barn och två hundar vilka utgör mitt liv. Utbildad till undersköterska och älskar att arbeta med människor det ger så otroligt mycket. Har även fot i Kvinnojouren. På min fritid är jag mycket i skogen och samlar energi och godsaker. Har en väldigt mycket åsikter och älskar att skriva. Stor kram

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

18 kommentarer

 1. Anne den

  Hej!
  Ville bara säga att jag håller fullständigt med dej! Verkar jättesvårt för människor att släppa in nya kamratskaper i sina liv.
  Är själv väldigt öppensinnad men det kanske är jobbigt för vissa att man är.

  • friggsvarld den

   Ja men eller hur endel kan inte riktigt ta att man är öppensinnad har högt i tak. Rak och ärlig. Tur man har bliggen tiihii. Kram

 2. Evamaria den

  Hej! Ja det där känner nog många igen. Mitt råd är att sluta lägga energi på detta. Tanken skapar du vet. Visualisera istället dej själv sittandes på fiket, skrattandes med trevliga människor omkring dej.
  Trevlig helg!
  Evamaria

  • friggsvarld den

   Håller med dig inget att lägga energi på. Ibland kokar jag kaffe ringer en vännina å pratar skrattar ja du vet.. ibland blir det en kopp på stugtrappen. Vi bor i ett paradis så man får passa på att njuta. Kram

 3. Lina den

  Känner igen det alltför väl.. Och det blir inte lättare när man är kräfta och ibland supersocial och ibland ensamvarg. Inte många hänger med i dom svängarna.
  Men jag blev min egen bästa vän och älskar att vara med mej själv! En klen tröst, men prova att göra alla saker som du skulle vilja göra med en vän, på egen hand. Jag har som mål att gå på bio själv. Det har jag aldrig gjort. Njutit av en långfika, gått på shoppingtur på stan, gjort trerätters till mej själv – check. Allt stärker när man inser att den enda jag egentligen behöver är mej själv!! Sen kan det vara synd att man inte kan dela intrycken och tankarna med någon men då kan man skriva dagbok 😉

  • friggsvarld den

   Hej på dig. Jo visst är det skönt att vara själv. Vet du jag har testat att gå på bio själv. Va helt okej. Ja en fin kväll. Kram

 4. Jessica den

  Känner likadant. Alla verkar så otroligt upptagna hela tiden. Trist.
  Man vill känna sig betydelsefull och efterfrågad. Kram

  • friggsvarld den

   Hej. Jo visst är det så att man vill känna dej så. Tror vi hittar vännerna när vi som minst letar. Stor kram

 5. Martina den

  Flyttade från min födelsestad för 18 år sedan. Flyttade bara 7.5 mil men då tyckte vänner och släkt att jag bor för långt ifrån. Fick dock nya vänner genom jobb och fritidsintresse. Men idag umgås jag med dom som får mig att må bra och har märkt att jag uppskattar att vara ensam. Men inte hela tiden. 😉

  • friggsvarld den

   Hej. Det är jag också noga med att umgås med den som får mig att må bra. ?. Kram.

 6. Anna den

  Jag är oxå precis mitt i det du beskriver..flyttat

  • friggsvarld den

   Hej. Så du känner lika. Visst är det bra konstigt. Hoppas du hittar någon eller så är det bara att ringa vännerna när du dricker kaffe och prata så. Ja en fin helg. Kram

 7. Eri den

  Hej ! Ja …Jag har precis samma känsla…Sms, mail och telefonsamtal… till en del vänner och en del ytliga bekanta…..Ingen respons …Vad har hänt ? Är jag så tråkig …tänker jag ? Nej ..det kan inte var såå….Förmodligen är jag på väg på ett håll..och de andra i en annan process…Tänker nu jag att jag får sätta igång att träna på gymmet som jag försummat, gå med på vandringar genom Face book , läsa boken som bara ligger och väntar på att läsas av tex Sanna Edhin (Höj din energi ) och visualisera positiva tankar som någon också skrev här . Trevlig helg !

  • friggsvarld den

   Hej. Skönt att det inte bara är jag som känner så. Men samtidigt trist. Hoppas en del får sig en tankeställare och blir bättre vänner. Kram

 8. Kaia den

  Hejsan 🙂
  Läste precis ditt inlägg om vänner och håller med dig..vet inte vad det beror på, är det att jag är inflyttat hit till byn (bor några mil från borlänge), eller är det mitt “annorlunda” intresse (andlighet), eller är det så enkelt att det är jag som inte vet hur man gör längre, hahaha det var lättare när man var barn 🙂 allt föll sig så naturligt då.
  Jag vet inte men jag har några runt mig som jag trivs jättebra med, men det skulle vara kul och träffa några mer likasinnade 🙂 Även om jag trivs jättebra här i skogen med mina djur, barn och andra knytt så skulle det va kul och träffa mer vanliga människor också.
  Trevlig helg 🙂

  • friggsvarld den

   Då det är så många som upplever samma sak kan det inte bero på oss. Det är helt enkelt svårare när man blir äldre. Hoppas det vänder. Ha en fin helg. Ljus och kärlek

   • Kaia den

    Jag igen då 🙂
    Går det inte helt enkelt starta ex en liten grupp för meditation eller runor eller vad som helst så träffar man folk som man helt enkelt vet att har ett gemensamt intresse med, vem vet om det leder till djupare vänskap 🙂 Bara ett litet förslag så här på fredag eftermiddan. ( Hoppas du inte tar illa upp, var inte min mening 🙂

    • friggsvarld den

     Hejsan. Tar verkligen inte illa upp. Det är en jätte bra idé tycker jag. Ja en fin helg

Lämna en tanke

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.