Vi alla har ett val..

0

Sommaren kommer med storm steg.. Solen värmer..blommor som blommar. Helt underbart skönt.
Man lever upp som aldrig förr.. Visst är det underbart <3

Har gått och tänkt på en sak jag och en vän diskutera för några år sen .. Vi hade verkligen inte samma åsikt i detta ämne. Men jag hävdar fortfarande att alla har ett val vad gäller detta ämne.. alkohol och droger..

Vi kommer till jorden med olika förutsättningar .. klart det är så.. En del växer upp i en familj där det är mycket alkohol och droger.. Men inget säger att du måste börja.. Visst att se dina vänner eller till och med föräldrar hålla på varje dag, blir din vardag du vet inget annat… Men du har fortfarande ett val att börja själv eller inte.

Vet att en del föds med den där humm va heter den jag kallar den beroende genen.. Jag vet för jag har den själv. Jag hade en pappa som drack väldigt mycket och de tog hans liv på tok för tidigt.. finna MÅNGA i min släkt som inte klarar att stå emot alkoholen.. Jag har vart där..TVÅ gånger men sitter idag utan att ta till flaskan.. Klart att jag kan känna ett enormt sug efter att ta ett glas… Klart jag kan ta en cider ett glas bubbel nån gång men inte mer.. Tog mej ur det där och är glad för det … Säger inte att de är lätt… Det är jätte svårt och tufft på alla sätt. Men man måste ha en enorm vilja och verkligen bestämma sej .

Det är det jag menar även om man nu har den där genen så har men ett val.. Om man nu vet om att man har den eller om man vet att alla runt dej dricker så kan man ju ana att man själv har den så har man ju två val..Börja el inte.

Visst många tror inte att den genen kanske är så stark men det är den verkligen … Ser så otroligt många runt mig som lider … Är som en slav under alkoholen ..å dess anhöriga som går sönder av stressen och oron till den som är slav… Nej jag säger bara att alla har ett val kring detta ämne..

Livet är fullt med val och olika stigar leder oss fram till vägskäl.. Hoppas att ni har någon som står vid er sida och kan leda er till rätt stig.. Jag har haft turen att hittat RIKTIGA vänner.. Rasmus.. Veronica… Niklas… Dom har verkligen hjälpt mig när jag hade det som tuffast i livet … Plus att jag  haft en extra mamma Solan.. Tackar så otroligt mycket att ni finns.. Finns en till Lian.. En kvinna som hjälpt mig att öppna mina ögon och vågar tro på saker plus att jag är stark idag som jag aldrig vart innan.

En kopp kaffe till sen börjar min dag tror jag nog. Ljus och kärlek till er alla <3

 

IMAG1576

Dela.

Om skribenten

Jag är en glad tjej på 42 år med fem barn och två hundar vilka utgör mitt liv. Utbildad till undersköterska och älskar att arbeta med människor det ger så otroligt mycket. Har även fot i Kvinnojouren. På min fritid är jag mycket i skogen och samlar energi och godsaker. Har en väldigt mycket åsikter och älskar att skriva. Stor kram

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.